Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos brokkolikrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
50 dkg brokkoli,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma,
1 ek. olaj,
1 húsleveskocka,
2 dl tejszín,
só, őrölt bors,
1/2 l víz,
15 dkg gouda sajt.

Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmoössuk. Ha kell a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk,a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utánna megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük és a maradék sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 420 kcal
Szénhidráttartalom: 23 gramm
Zsírtartalom: 30 gramm

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos csiga » Mákos-sajtos perec » Medvehagymás-sajtos kifli » Sajtos zöldbab
» Sajtos tejfölös tarja » Sajtos kiflik 2. » Krémsajtos eperparfé » Apró sajtos pogácsa
» Francia sajtostekercs » Becsei sajtos kifli » Sajtos spenótkrém » Gyors sajtos pogi
» Isteni sajtos omlett » Feta sajtos cukkini » Töltött sajtos pogácsa » Tejfölös sajtos tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.