| Zöldborsókrémleves receptLevesek Zöldséges ételek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: - 1 ek. vaj - 1 finomra vágott kisebb hagyma - 1 gerezd finomra vágott fokhagyma - 2,5 dl zöldségleves - 50 g felszeletelt krumpli - 50 g felkockázott zeller - 2,5 dl tej - 1/4 zöldségleveskocka - 1/2 tk. letyán - jó csipetnyi szerecsendió - 150 g zsenge zöldborsó - 1/2 dl tejszín - 1/2 ek. finomra vágott petrezselyem Elkészítés: Vajat kis fazékban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd kis lángon 5 percig pároljuk, olykor megkeverjük. (Hagymának üvegesnek kell lennie.) Zöldságlevessel a megpárolt hagymákat felforraljuk, bele rakkjuk a burgonyát és a zellert, majd fedővel letakarva 8-10 percet zözzük. (Puhuljanak meg!) Felöntjük a tejjel és beleadjuk a leveskockát, a lestyánt és a szerecsendiót. Újból felforraljuk és a zöldborsőt beletéve, fedő nélkül még 3 percig főzzük. (Zöldborsónak meg kell puhulnia.) Bele rakjuk a tejszínt és a levest pürésítjük. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük. Tanácsok: Ajánlott étvágytalanságra, székrekedésre, nyelőcsógyulladásra, szájnyálkahártya-gyulladásra, kálium- és magnéziumhiányra. Rákosoknak jó recept! Kalóriatartalom: 270 kcal A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |