Tutireceptek.hu fejléc

Füstöltsajt - krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszin
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk a szerecsendióval és a borssal fűszerezzük, ha kell, utánnasózunk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Kockára vágott pirítóssal kínáljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: ila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkrémleves garnélával » Áfonyás krémleves » Diétás zellerkrémleves » Kelkáposzta krémleves
» Mentás zöldborsó krémleves » Zellerkrémleves egyszerűen » Füstöltsajt leves » Édeskömény krémleves
» Cukkini bél krémleves » Fokhagymakrémlevesem » Áfonyás banánkrémleves » Fokhagymakrémleves 1
» Vörösboros málnakrémleves » Galyasági zellerkrémleves » Zellerkrémleves » Vegyes gyümölcskrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.