| Füstöltsajt - krémleves receptLevesek Hozzávalók: 4 dkg vaj 1 púpozott evőkanál liszt 8 dl víz 1,5 db húsleveskocka 15 dkg reszelt füstölt sajt 2 dl tejszin fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és őrölt bors 4 tojássárgája 4 vékony szelet kenyér Elkészítés: A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk a szerecsendióval és a borssal fűszerezzük, ha kell, utánnasózunk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Kockára vágott pirítóssal kínáljuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: ila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |