| Szilvakrémleves habbal receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg szilva (készülhet befőttből is) 2 dl tejföl mézeskalács fűszerkeverék pici citromhéj kevés finomliszt habtejszín csipet só Elkészítés: A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle. (a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is) A receptet beküldte: Gyöngyskorpió Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |