Tutireceptek.hu fejléc

Szilvakrémleves habbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg szilva (készülhet befőttből is)
2 dl tejföl
mézeskalács fűszerkeverék
pici citromhéj
kevés finomliszt
habtejszín
csipet só

Elkészítés:
A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle.
(a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is)


A receptet beküldte: Gyöngyskorpió


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós puding borhabbal » Hideg szilvakrémleves » Kávé fehércsoki-habbal » Meggyfelfújt kakaós habbal
» Fogas borhabbal » Karfiol sonkahabbal » Pezsgő karamellhabbal » Aranygaluska borhabbal
» Néger kocka, citromhabbal » Torta citromhabbal » Brokkoli krémleves gyorsan » Tejfölös brokkoli leves
» Eper-krémleves » Sütőtök krémleves II. » Hamis májgaluska » Savanyú káposzta krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.