| Korhelyleves szárított gombával receptLevesek Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségek: savanyú káposzta, szárított vargánya, füstölt házi szalonna, vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, babérlevél, csipetnyi majoránna, őrölt fűszerpaprika. Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, a bőrkét egészben hagyjuk. A savanyú káposztát egy centisre felaprózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd félfőre vágva felszeleteljük. A szalonnát megpirítjuk a bőrkével együtt, majd rádobjuk a vöröshagymát és megpároljuk. Következik a savanyú káposzta, amit átkevergetve párolunk pár percig, majd egy jó evőkanálnyi fűszerpaprikával meghintjük és átkeverjük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Beledobunk 2 jó marék szárított vargányagombát, 2-3 babérlevelet, meghintjük sóval és őrölt fekete borssal, 1-2 csipetnyi majoránnával, majd fedő alatt főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá. Hidegen és melegen egyaránt finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |