| Gombával rakott karalábé receptZöldséges ételek Hozzávalók: fél kg karalábé 25 dkg friss gomba egy vöröshagyma 2 evőkanál olaj 2 dl tejföl 20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt) 5 evőkanál rizs egy csokor zöldpetrezselyem Elkészítés: A megtisztított és vékony hasábokra vágott karalábét sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, a megmosott, vékonyra felszeletelt gombát is hozzáadjuk és fedő alatt pároljuk. Ezzel párhuzamosan vízben megfőzzük a rizst az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt. Miután mindez elkészült, leszűrjük a karalábét, egy tűzálló tálat olajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a karalábét, a gombát és a rizst úgy, hogy alulra is, felülre is karalábéréteg kerüljön; tetejét meghintjük reszelt sajttal és ráöntjük a 2 dl tejfölt, majd az egészet sütőben jól átsütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |