| Gombás korhelyleves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg. gomba ( csiperke, vagy erdei gomba ) 25 dkg. füstölt hús, 10 dkg. füstölt kolbász, 40 dkg. savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl. tejföl, 3-4 evőkanál étolaj ( vagy 1 evőkanál sertészsir) só, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, , ŐRÖLT FEKETE BORS Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, a felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd rátesszük a felkockázott húst és jól átkeverjük. Tűzről levéve megpaprikázzuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, amire annyi vizet öntünk, hogy teljesen ellepje. Fedővel letakarva főzzük. Külön edényben a felszeletelt gombát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel és párolás után a káposztához keverjük, amit felöntünk szükség szerinti mennyiségű vízzel és felforraljuk. Külön világos rántást készítünk, amivel a levest besűrítjük. A végén hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, a kevés vízzel elkavart tejfölt és 4 - 5 percnyi forralás után az ételt tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |