Tutireceptek.hu fejléc

Gombás korhelyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg. gomba ( csiperke, vagy erdei gomba )
25 dkg. füstölt hús,
10 dkg. füstölt kolbász,
40 dkg. savanyú káposzta,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
3-4 evőkanál étolaj ( vagy 1 evőkanál sertészsir)
só,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,



,
ŐRÖLT FEKETE BORS

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd rátesszük a felkockázott húst és jól átkeverjük. Tűzről levéve megpaprikázzuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, amire annyi vizet öntünk, hogy teljesen ellepje. Fedővel letakarva főzzük. Külön edényben a felszeletelt gombát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel és párolás után a káposztához keverjük, amit felöntünk szükség szerinti mennyiségű vízzel és felforraljuk.
Külön világos rántást készítünk, amivel a levest besűrítjük. A végén hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, a kevés vízzel elkavart tejfölt és 4 - 5 percnyi forralás után az ételt tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás mártás húsokhoz » Gombás máj sütőben sütve » Rizses-gombás sült csirke » Csirkés-gombás kavarodás
» Gombás csirkecombok » Gombás rakott tál sütőben » Gombás, zöldséges husi » Gombás-húsos tortilla
» Gombás palacsinta » Gombás párizsi » Gombás szűzérmék » Gombás farfalle
» Gombász-tészta » Gombás-hagymás pulykamell » Gombás töltött csirke » Gombás spárga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.