| Kolbászos tésztaomlett receptTésztafélék Hozzávalók: 25 Dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 db piros pritaminpaprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 db tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezyelyem, 2 evőkanál vaj, só, bors. Elkészítés: A tésztát sós, forró vízben roppantósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk és, ha kivágtuk a magházat, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra szeljük. A serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát és még 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a főtt orsótésztát, a karikára vágott kolbászt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálba felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele egy kevés sót, borsot és a tésztár öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, Száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk és megszórjuk vele az omlett tetejét. Tanácsok: Ha nincs pritaminpaprika, akkor jó a sima is. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: ildus-puldus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |