| Kolbászos fejtettbab leves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg friss nyári fejtett bab só 1-2 babérlevél kb 20 dkg jó minőségű szárazkolbász 1 evőkanál étolaj 1 púpozott kávéskanál liszt kb 1,5 dl tejföl Elkészítés: A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és puhára főzöm. Közben egy kisebb edényben az olajon kicsit átsütöm a felkarikázott kolbászt, ha mindkét oldala elveszítette nyers színét, kipecázom, és a már puha babhoz dobom a levesbe. A maradék (most már kolbász ízű-színű) zsiradékból készül a liszttel a rántás, amellyel besűrítem a levest. A tejfölhöz néhány merőkanál levet kiszedek, amivel simára keverem, ezt is hozzáadom, és még egyszer felforralom. Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem. Tanácsok: Ha savanykásabb ízt kedveltek, néhány csepp ecetet lehet bele tenni a legvégén. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |