| Kolbászos-sajtos buci receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 dkg élesztő negyed liter tej fél kg liszt 1 dl tejföl 1 kiskanál só kolbász karikák sajt Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. A kiszaggatott tésztákra ráhelyezünk egy karika kolbászt, a kolbászra egy darab sajtot, majd összecsomagoljuk, mint a szilvás gombócokat, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük tojással a tetejét és 180 fokon szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |