Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos kenyérlángos recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
0,5 dl étolaj
1 kocka élesztő
2-3 dl tej
1 tojás
1 kávés kanál só
2 kis dobozos tejföl
4 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt-főtt tarja
10 dkg füstölt kolbász
2 fej lilahagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:
A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a kávés kanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát.
Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos-sajtos torta » Kolbászos sajtkrém » Krumplis kenyérlángos » Kolbászos muffin
» Burgonyás-kolbászos omlett » Kolbászos galuska » Húsvéti kolbászos leves » Kolbászos-hagymás sajtkrém
» Kolbászos penne » Kenyérlángos » Kolbászos töki pompos » Kolbászos fejtettbab leves
» Kapros kenyérlángos » Kolbászos tojásos noki » Kolbászos hasé salátával » Kolbászos rakott nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.