| Kolbászos kenyérlángos receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 0,5 dl étolaj 1 kocka élesztő 2-3 dl tej 1 tojás 1 kávés kanál só 2 kis dobozos tejföl 4 gerezd fokhagyma 20 dkg füstölt-főtt tarja 10 dkg füstölt kolbász 2 fej lilahagyma 20 dkg sajt Elkészítés: A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a kávés kanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |