| Húsvéti kolbászos leves receptLevesek Hozzávalók: 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt 250 g sárgarépa zeller és a petrezselyemgyökér 200 g házi, füstöletlen, főtt kolbász víz só liszt fokhagyma majoránna tojás kenyér vagy kiflikarikák Elkészítés: A rozslisztet áztassuk annyi vízben, hogy ellepje. Hagyjuk néhány napig, míg besavanyodik. Főzzünk vegyes zöldségekből levest (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), majd szűrjük le (ha szeretnénk benne hagyhatjuk a főtt zöldségeket is) és adjuk hozzá ezt a savanyú folyadékot. Forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk. A kolbászt vágjuk karikákra és adjuk a leveshez. 2-3 cikk fokhagymát passzírozzunk a levesbe. Fűszerezzük továbbá friss apróra vágott majoránnával. Egy vékony rántást is készíthetünk hozzá, ha vastagítani szeretnénk. A tetején főtt tojással tálaljuk, mellette pirítóssal. Tanácsok: Forrás: bien.hu A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |