| Koktélrákkal töltött gomba receptHalas ételek Hozzávalók: 1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla 1 kis fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál osztrigamártás késhegynyi őrölt bors személyenként egy nagy fej sampiongomba 5 evőkanál olívaolaj pár szem olajbogyó pici só 2 evőkanál olaj 2 evőkanál konyak pár salátalevél Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal, zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte, rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás). Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk. Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk. Tanácsok: Ezt az ételt vendégvárásnál előételként készíthetjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |