Tutireceptek.hu fejléc

Koktélrákkal töltött gomba recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal, zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte, rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás). Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk.
Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk.

Tanácsok:
Ezt az ételt vendégvárásnál előételként készíthetjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséggel töltött dagadó » Töltött ropogós pogácsák » Töltött ostya II. » Gombás palacsinta/tészta
» Gombás rakott csirkee » Gombás-vörösboros gulyás » Csirkés-gombás lasagne » Krémsajttal töltött gomba
» Zöldfűszeres gombafejek » Töltött ostya 2. » Hamis töltött karalábé » Töltött alma egyszerűen
» Gombagombóc » Hideg töltött saláta » Tepsis virsli gombával » Gombás rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.