| Pulykarolád spárgával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga 50 dkg pulykamellfilé 6 dkg zsemlemorzsa 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 4 dkg vaj 2 evőkanál olívaolaj 1 dl száraz fehérbor 2-2- dl tejszín és húsleves (ha nincs főzött, akkor leveskockából) fél citrom leve őrölt bors, só Elkészítés: A megtisztított egész spárgákat forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, a fejüket levágjuk és félretesszük. A törzsüket karikákra vágjuk, összekeverjük a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyem felével. A pulykamellet hosszában bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, lelapítjuk, a közepére tesszük a spárgás tölteléket, majd összehajtjuk és hústűvel megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük a pulykaroládot. Sóval, borssal meghintjük, és körben átpirítjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, 1 dl húsleveset öntünk rá, lefedjük és közepesen meleg sütőben puhára sütjük. Ha a leve elpárolog, pótoljuk. Amikor a hú puha, kiszedjük a tepsiből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a maradék húslevest, a bort, a tejszínt és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét, a spárgafejeket és 5 percig pároljuk. A pulykahúst felszeleteljük, tányérokra rakjuk, köré rendezzük a spárgafejeket, meglocsoljuk a mártással és a maradék petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |