| Ausztrál garnélasaláta receptHalas ételek Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg garnéla 5 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 2 marék madársaláta 2 marék rukkola 1 db zöldalma2 db zöld citrom fél chili 1 avokádó Elkészítés: 1. A garnélát 2 evőkanál olívaolajon 2 perc alatt megpirítjuk a fokhagymával. 2. A zöldalmát magtalanítjuk, hajszálvékonyan felszeleteljük, és a salátákhoz adjuk, a fél chilit belevágjuk, a zöld citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk az egészet. 3. Salátástányérba szedjük, a megpucolt avokádó szeletekkel díszítjük, és a megpirított garnélákat a tetejére halmozzuk. Vékonyra vágott édesköménnyel is készíthetjük alma helyett! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |