| Szűzérmék spárgával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg spárga 2 sertésszűz 6 dkg vaj 2 narancs 1 kávéskanál ánizsmag 3 tojás sárgája 15 dkg vaj őrölt bors, só Elkészítés: A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk és lehűtjük. A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajon mindkét oldalukat átsütjük, majd meleg helyre félretesszük. Egy serpenyőben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihűlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve besűrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat. A szűzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük és leöntjük a mártással Tanácsok: Főtt burgonyát adhatunk mellé. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |