| Klasszikus rakott karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg karfiol 30 dkg darált sertéshús 3 dl tejföl 2 fej vöröshagyma 2 tojás 1 csésze rizs 1 paprika 1 paradicsom olaj zsemlemorzsa pirospaprika só bors Elkészítés: A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |