| Almás rakott kakaóskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg szikkadt kakaóskalács 1/2 kg alma 1 citrom leve 4 ek cukor 1 vaníliás cukor 1 marék mazsola 5 dkg darált dió 1/2 l tej 2 tojás vaj Elkészítés: Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük 3 ek cukorral. A tojásokat villával felverjük, majd 1 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük. A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, belemártjuk a tejes keverékbe, és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg tejes kalács következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb kalácssor. Ráöntjük a maradék tejkeveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |