| Sajtos-sonkás karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 karfiol 05 l tej 5 ek liszt 4 cikk zúzott foghagyma bors sajt 20 dkg sonka olaj Elkészítés: Egy karfiolt rózsáira szedünk, alaposan megmosunk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Közben fél liter tejből, 5 evőkanál lisztből besamel mártást főzünk, melyet ízesítünk sóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Ha a mártás nem elég sűrű, a karfiol főzőlevével higíthatjuk. Mielőtt a mártás elkészül felolvasztunk benne 15 dkg kis kockákra vágott sajtot. Egy serpenyőben a sonkát vagy főtt tarját kevés olajon megpirítunk. Egy jénai tálba beletesszük a főtt karfiol rózsákat, meghintjük a megpirított sonka kockákkal, majd a tetejére kenjük a sajtmártást. Forró sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |