| Kínai citrommártás receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1/2 dl citromlé 1/2 dl zöldségleves (kockából) 1 evőkanál méz 1 evőkanál cukor 1 mokkáskanál gyömbérpor 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A citromlevet a zöldséglével, 1 dl vízzel, a mézzel, a cukorral és a gyömbérporral kis lábosban összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor a hőt nagyobbra vesszük, a keveréket felforraljuk. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal is ízesíthetjük. Melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |