| Fűszeres kacsaragu receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész kacsa, 2 vöröshagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 2,5 dl csirkeleves (kockából), 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 teáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors, só Elkészítés: A megtisztított, megmosott kacsát feldaraboljuk, majd sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húsdarabokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedő alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból kiszedjük, és a visszamaradt mártást beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint utófűszerezzük, visszatesszük a húsdarabokat, és az egészet összeforraljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |