| Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok receptHúsételek Hozzávalók: 500 g csirkemellfilé Bundához: 5 ek liszt 3 ek étkezési keményítő 1 tk sütőpor 1 tojás 2 ek mogyoróolaj csipetnyi só 160 ml langyos víz Mázhoz: 4 csapott ek cukor 2 csapott ek méz 2 ek ketchup 2 ek szezámmag 1 csapott ek sherryecet (borecet) 3 tk chiliszósz olaj a sütéshez Elkészítés: A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Adagonként max. 5 percig. Ezután papírszalvétára téve lecsepegtetjük róla az olajat. A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összekeverjük, és egy serpenyőbe téve felforrósítjuk. Beleforgatjuk alaposan a csirkefalatokat, hogy minden oldalát jól körbeölelje a máz, de vigyázva, hogy a bunda ne törjön össze. Megszórjuk a szezámmaggal,1 percig pirítjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |