| Kínai kel tejföllel receptZöldséges ételek Hozzávalók: -Egy darab kínai kel, - Egy evõkanál só, - Egy tojás, - Egy csomag petrezselyem, - Pirospaprika, - Másfél evõkanál kukoricaliszt, - Négy deciliter tej Elkészítés: A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára fõzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfõzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel. Fõzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besûrûsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát. Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk. A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |