| Kínai serpenyős zöldség receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 ek. növényi olaj 1 nagy hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek. meghámozott, lereszelt friss gyömbér 5 dkg gomba 45 dkg cukorborsó 45 dkg kínai kel, vagy más káposztaféleség 10 dkg babcsíra 5 dkg földimogyoró 1 ek. szójaszósz 5 ek zöldségleves-sűrítmény vagy víz tengeri só, őrölt fekete bors Elkészítés: Az olajat egy vastag falú lábosban vagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, azután a gyömbért, és a finomra szeletelt gombát. 3 percig állandó keverés mellett hirtelen nagy lángon pároljuk. A borsót és a vékonyra szeletelt káposztát hozzátesszük, és további 2 percig keverjük. A megmaradt adalékokkal még 5 percig közepes lángon kavargatjuk, amíg a zöldségfélék nem főnek meg, de azért maradjon egy kicsit friss. Szójaszósszal és borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk. Tanácsok: Makrobiotikus A receptet beküldte: Antea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |