| Kínai tésztasaláta receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 30 dkg kínai tészta 6 evőkanál olaj 30 dkg kínai kel 3 sárgarépa 10 dkg cukorborsó 15 dkg szójacsíra 3 tojás 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 1 evőkanál zellerlevél 1 hegyes paprika (piros színű) 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál ecet őrölt bors só Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. Salátástálba tesszük, és 1 evőkanál olajjal összekeverjük. A kelt hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A cukorborsót és a répát külön-külön sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A szójacsírát és a kelt 1 percig főzzük. A tojásokat a zöldfűszerekkel, sóval és borssal felverjük. 2 evőkanál olajban omlettet sütünk belőle. A paprikát vékony karikákra vágjuk. A szószhoz a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a szójaszószt kevés sóval és borssal összekeverjük. Az omlettet csíkokra vágjuk, a szósszal és a paprikával együtt a tésztához adjuk. Tanácsok: Metélttésztával is készíthetjük, de kínai tésztával sokkal finomabb ("ázsiai" boltokban kapható). Ehhez a recepthez és más hideg ételekhez a tojással készült kínai tésztát használjuk, ha meleg ételt (levest stb.) készítünk, az üvegtészta (rizstészta) a jobb. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: mano244 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |