| Kínai gyöngyök receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg rizsliszt 5 dkg kukoricakeményítő 6 evőkanál sűrített, cukrozott tej 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A rizslisztet és a kukoricakeményítőt egy nagyobb tálban összevegyítjük. Hozzáöntünk 2 dl meleg vizet, a sűrített tejet, és gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk belőle, majd hosszú hengerekre nyújtjuk. A hengereket egy szűrőben összehajtva forrásban lévő víz fölé tesszük, és 15 percig gőzöljük. Amikor kissé kihűltek, széthajtjuk a hengereket, egyforma darabokat vágunk le, és kis golyókat formázunk belőlük, majd mindegyiket meghempergetjük kókuszreszelékben. Lehűtve tálaljuk. Tanácsok: Egzotikus gyümölcsökből összeállított konzerv gyümölcskompótot kínáljunk mellé. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |