Tutireceptek.hu fejléc

Kínai dióleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg dióbél,
2 csipetnyi só,
8 dkg kristály cukor,
2 evőkanál méz,
5 evőkanál főzőtejszín,
4 evőkanál keményítő,
1 liter víz.

Elkészítés:
Forraljunk fel egy kevés vizet, dobjuk bele a diót 3-4 percre, majd szűrjük le, s hántsuk le a héját.
Ezután daráljuk finomra.
Tegyük egy lábosba a 6 deciliter vizet, sót, diót és mézet.
Lassan forraljuk fel, majd a forrástól számítva főzzük 15 percig, időnként keverjük meg.
Amig a diós massza fő, tegyük egy keverőtálba a tejszínt, keményítőt és a cukrot, 4 dl vizet, alaposan keverjük el, majd adjuk a leveshez.
Kevergetés mellett forraljuk fel újra.

Melegen kínáljuk, hagyjunk minden tányérhoz 1-2 egész diószemet díszítés gyanánt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai kelsaláta » Kínai malacleves » Kínai egytálétel » Kínai csirkés üvegtészta
» Hagymás hús kínai módra » Kínai csirkeszárnyak » Kínai sült tészta » Kínai mangós csirke
» Kínai palacsinta » Sajtos kínai kel » Kínai serpenyős zöldség » Marhahús bébi kínai kellel
» Kínai reteksaláta » Diétás marha (kínai étel) » Töltött kínai kel » Főzelék kínai kelből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.