| Kínai dióleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg dióbél, 2 csipetnyi só, 8 dkg kristály cukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál főzőtejszín, 4 evőkanál keményítő, 1 liter víz. Elkészítés: Forraljunk fel egy kevés vizet, dobjuk bele a diót 3-4 percre, majd szűrjük le, s hántsuk le a héját. Ezután daráljuk finomra. Tegyük egy lábosba a 6 deciliter vizet, sót, diót és mézet. Lassan forraljuk fel, majd a forrástól számítva főzzük 15 percig, időnként keverjük meg. Amig a diós massza fő, tegyük egy keverőtálba a tejszínt, keményítőt és a cukrot, 4 dl vizet, alaposan keverjük el, majd adjuk a leveshez. Kevergetés mellett forraljuk fel újra. Melegen kínáljuk, hagyjunk minden tányérhoz 1-2 egész diószemet díszítés gyanánt. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |