| Kelt hájas süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg hártyázott, átdarált sertésháj 65 dkg liszt 1 tojás 2 tk só 1 ek cukor 2,5-3 dl tej 3 dkg élesztő szilva- vagy baracklekvár porcukor a szóráshoz Elkészítés: A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen! A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliáscukorral ízesített porcukorban Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |