| Hájas borkorcsolya receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg tisztított, darált sertésháj 40 dkg átszitált finomliszt 2 tojás sárgája 2 dkg élesztő 0,5 dl + 1 evőkanál langyos tej 1 kávéskanál cukor 1 csapott kávéskanál + 1 mokkás kanál só 2 evőkanál fehérbor 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: 0,5 dl tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A hájat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgákat, a kávéskanál sót, a fehérbort és az élesztős keveréket. Jól nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, - esetleg még kevés tej hozzáadásával. Alaposan kigyúrjuk, 7 cipóra osztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük. A cipókat tepsi hosszúságú, 25 cm szélességű, nagyon vékony téglalapokra nyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, - akár a bejglit. A tekercseket kizsírozott tepsiben egymástól 1,5 cm távolságban elhelyezzük, 20 percnyi pihentetés után megkenjük 1 evőkanál tej, 1 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só keverékével és 180 fokos sütés mellett 35 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Mikor kihűlt 1 cm széles szeletekre vágva rakjuk tálra. Tanácsok: Családi- és társas összejövetelekre, kártyapartikra, bor- és sörivóknak, sós sütemény kedvelőknek ajánlom! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |