| Svéd mandulatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 80 g törtmanduladarabkák, 4 nagy tojás, 250 g darált mandula, 250 g kristálycukor, 150 ml tejszín, 220g vaj (nem margarin!!!), 30 g porcukor. Elkészítés: Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük, félretesszük. Alap: A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan hozzá. A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük a tortaformába. Krém: A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár percig kevergessük amíg a krém már csak langyos. A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |