Tutireceptek.hu fejléc

Legényhódító (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg cukor, 15 dkg zsír, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3-4 evőkanál tej
- a töltelékhez: 12 dkg darált, pörkölt mogyoró, 12 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 2 tojás, 2 evőkanál morzsa,
- a tetejére: 1 tojás, 5 dkg mogyoró

Elkészítés:
A tésztához valókat annyi tejjel gyúrd össze, hogy lágyan nyújtható tésztát kapj. A tésztacipót felezd el. Az egyik felét nyújtsd kisujjnyi vastagra, fektesd egy kivajazott tepsibe. Szórd rá a tölteléket. Ehhez az őrölt, pörkölt mogyorót porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával keverd el. Borítsd be a másik tésztalappal. Kend meg a felvert tojással, villával itt-ott szurkáld meg, hintsd rá a durvára darabolt mogyorót.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép kívánatosra. Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máktorta(Kata-féle) » Kijevi krémes(Kata-féle) » Rákóczi túrós(Kata-féle) » Túrós felfújt(Kata-féle)
» Csöröge fánk(Kata-féle) » Ördögcsók (Kata-féle) » Tarka kifli (Kata-féle) » Egérke(Kata-féle)
» Keksz szalámi(Kata-féle) » Kenyérpuding(Kata-féle) » Kráter(Kata-féle) » Ági szelet(Kata-féle)
» Citromos kocka(Kata-féle) » Sült túró(Kata-féle) » Diós csiga(Kata-féle) » Havas fenyők (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.