| Hájastészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg háj 70 dkg liszt 2 tojás 2-3 evőkanál tejföl 1 kávéskanál cukor kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz szilvalekvár és reszelt sajt Elkészítés: A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megismételjük. A hájas tésztát kinyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk. Minden másodiknak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk ki, hogy széle körben maradjon. A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt formát. Szilvalekvárral illetve reszelt sajttal megtöltjük, majd tepsibe téve forró sütőben kisütjük.A tepsibe én szilikonos sütőpapírt használok. A receptet beküldte: Marika571112 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |