| Kelkáposzta leves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg Kelkáposzta 1 kis fej Vöröshagyma 2 gerezd Fokhagyma 10 dkg Sárgarépa Petrezselyem zöld 10 dkg Zeller Bazsalikom 5 dkg Zöldpaprika só,delikát ízlés szerint 1-2 pár virsli Elkészítés: A kelkáposztát összevágom, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakom bele. Ízesítem sóval, delikáttal, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forralom, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzöm.A főzés legvégén beleteszem a karikára vágott virslit . Tálalás elõtt a hagymát eltávolítom belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |