Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg Kelkáposzta
1 kis fej Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 dkg Sárgarépa
Petrezselyem zöld
10 dkg Zeller
Bazsalikom
5 dkg Zöldpaprika
só,delikát
ízlés szerint 1-2 pár virsli

Elkészítés:
A kelkáposztát összevágom, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba
rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a
vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakom bele. Ízesítem sóval,
delikáttal, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forralom, majd
csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzöm.A főzés legvégén beleteszem a karikára vágott virslit . Tálalás
elõtt a hagymát eltávolítom belõle, frissen vágott
petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bableves szalonnával » Galyasági apróhusos leves. » Rakott kelkáposzta másképp » Szegény leves
» Sült-paradicsom leves » Tejszínes sajtkrémleves » Rétegezett karfiolleves » Zellerleves pikánsan
» Hideg rebarbaraleves » Pikáns csibeszíveleves » Túrós uborkaleves » "Hajrá leves..."
» Érdekes Zöldségleves » Patiszon leves » Savanyú lencseleves » Zöldséges gombakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.