Tutireceptek.hu fejléc

"Hajrá leves..." recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 közepes db burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
0.5 csomag zöldspárga
5 dkg zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
10 dkg tészta (csillagtészta)
2 l víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre.
Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslileves » Finom zöldségleves » Vaníliakrémes almatorta » Köményes leves
» Hüsítő sárgadinnyeleves » Habart krumpli leves » Zöldteás málnaleves » Húsos csicseriborsó
» Húsgombóc, mint levesbetét » Egyszerű paradicsomleves » Zabikeksz » Almaleves habgaluskával
» Narancsos karottakrémleves » Murai halászlé » Füstöltsajt leves » Pacóleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.