| "Hajrá leves..." receptLevesek Hozzávalók: 2 közepes db burgonya 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 0.5 csomag zöldspárga 5 dkg zöldborsó 1 közepes fej vöröshagyma 0.5 csokor petrezselyem 10 dkg tészta (csillagtészta) 2 l víz 1 teáskanál só Elkészítés: Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét. Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel. És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig. A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük. A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |