| Pikáns csibeszíveleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg csirkeszív, 1 db citrom, 2 evőkanál mustár, őrölt fehérbors, só, 5 dkg vaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 40 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa. Elkészítés: A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon. Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba is megpárolódik. Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest. Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |