| Kávétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: (26 cm-es kapcsos tortaforma) 6 tojás 25 dkg cukor 20 dkg darált mogyoró 2,5 dkg instant kávé 3 evőkanál liszt 1/2 cs sütőpor Töltelékhez: 6 dl tejszín 2 evőkanál cappuccino /por/ 3 cs habfixáló 2 cs vaníliás cukor Díszítéshez: 12 szem babkávé Elkészítés: 1. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A 3 egész tojást és a 3 tojás sárgáját habosra verjük a cukorral. Összekeverjük a mogyorót, a kávét, a lisztet és a sütőport, és a tojásmasszához adjuk. Végül beleforgatjuk a tojások habját. 2. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 200 fokon, középen, 25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd keresztben kettévágjuk. 3. A tejszínt a cappuccinoporral, a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. 4 evőkanálnyit habzsákba töltünk. Az alsó tortalapot megkenjük a tejszínhabos krém felével, rátesszük a második lapot és a maradék krémet elsimítjuk a tetején. A habzsákból 12 rózsát nyomunk a torta tetejére, majd minden rózsa közepébe 1 szem babkávét helyezünk. Jól mutat, ha a habrózsák felhelyezése előtt a torta tetejét lehetfinoman megszórjuk cappuccinoval vagy kakaóporral. Receptözön 2013/1. A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |