| Diókrémtorta Verától receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 14 dkg porcukor 10 dkg darált dió 1 evőkanál zsemlemorzsa pici só A krémhez: 3 dl tej 1 cs. vaníliás cukor 3 evőkanál rétesliszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 egész tojás + 1 tojássárga 20 dkg darált dió Elkészítés: A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 dkg darált diót, 1 evőkanál zsemlemorzsát, pici sót és 7 tojás kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, deszkára borítjuk, - kihűlt állapotban kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel: A tejet a vaníliás cukorral és rétesliszttel felfőzzük, - kihűtjük. 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 1 tojással + 1 tojássárgával habosra keverünk és hozzáadunk 20 dkg darált diót, majd állandó keverés mellett kanalanként a kihűlt masszát. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, fél diószemekkel díszítjük, - nyomózsákkal mintákat is nyomhatunk a krémből. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |