| Nagyi kedvence receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojássárgája 6 tojás 20 dkg cukor 1 citrom reszelt héja csipet só 18 dkg liszt 2 dl tejszín 12 dkg étk. keményítő 20 dkg margarin 1 ek. kakaópor 1/2 cs. vaníliás cukor 2 ek. narancslikőr porcukor Elkészítés: A 4 tojássárgát az egész tojásokkal, a cukorral, a sóval, a citromhéjjal forró vízfürdőn, robotgéppel krémesre keverjük. A vízfürdőből kivéve kihűtjük. A sütőporral elvegyített lisztet a masszára szitáljuk, beledolgozzuk és hozzáadjuk a felolvasztott margarint. A tészta 1/3 részét a kakaóporral elkeverjük. A maradék tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsázott formába töltjük. Ráhalmozzuk a kakaós masszát és fakanál nyelével a fehér masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon addig sütjük, amíg barnulni kezd, (kb. 20 perc). A tetejét késsel bevágjuk és ugyanazon a hőfokon további 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. A formából óvatosan kiborítjuk és porcukorral megszórjuk. A hideg tejszínt félkemény habbá verjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot, belevegyítjük a narancslikőrt. A kakaós kalácsot szeletekre vágjuk és a habbal kínáljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |