| Meggyes csokis receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás 25 dkg liszt 2,5 dl tej 1 csomag sütőpor 16 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg margarin 1 üveg meggybefőtt 2 evőkanál kakaópor kevés só A krémhez: 4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk) 15 dkg cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg margarin csokimáz, a tetejére Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingokat. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és összedolgozzuk. A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |