| Citromos-pisztáciás linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 45 db-hoz: 25 dkg liszt 1/2 teáskanál sütőpor 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor egy (bio) citrom reszelt héja 1 tojásfehérje 15 dkg vaj A tetejére: 1/2 citrom leve porcukor pisztácia Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 percig sütjük. Összekeverünk jó sok porcukrot egy fél citrom levével és ezt a mázat kenjük a sütik tetejére, majd durvára tört pisztáciát szórunk rá (ha sós, előtte kevés vízben ki kell áztatni). 1 napig száradni hagyjuk, majd jól záródó fémdobozba, zsírpapírral rétegezve eltesszük. Sokáig eláll, sőt, kell is neki néhány nap, hogy megpuhuljon, összeérjen. Változat: tehetünk a tésztába 1-2 evőkanál kókuszreszeléket is. Tanácsok: Nagyon finom és mutatós süti. A fél citromból készített máz sok lesz, akár dupla adag tésztához is elég! A megmaradt citrommázat le lehet fagyasztani. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |