Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-pisztáciás linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 45 db-hoz:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
egy (bio) citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
15 dkg vaj
A tetejére:
1/2 citrom leve
porcukor
pisztácia

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
Összekeverünk jó sok porcukrot egy fél citrom levével és ezt a mázat kenjük a sütik tetejére, majd durvára tört pisztáciát szórunk rá (ha sós, előtte kevés vízben ki kell áztatni).
1 napig száradni hagyjuk, majd jól záródó fémdobozba, zsírpapírral rétegezve eltesszük. Sokáig eláll, sőt, kell is neki néhány nap, hogy megpuhuljon, összeérjen.

Változat: tehetünk a tésztába 1-2 evőkanál kókuszreszeléket is.

Tanácsok:
Nagyon finom és mutatós süti.
A fél citromból készített máz sok lesz, akár dupla adag tésztához is elég!
A megmaradt citrommázat le lehet fagyasztani.


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Linzerből 4 félét » Rácsos linzerke » Narancsos linzer » Linzer dióval megszórva
» Mákos-diós linzer » Esztergomi linzer » Szivecskés linzerke » Mákos linzertorta
» Nutellás tarka linzer » Narancsos linzerkoszorú » Csíkos linzerkarikák » Takarék linzer
» Rácsos-rebarbarás linzer » Kókuszos linzerkocka » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Takaréklinzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.