| Barnasörös kávétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 6 kanál cukor 0,5 dl olaj 8 kanál liszt 1 csomag sütőpor 1 kanál instant kávé A krémhez: 5 dl barnasör 25 dkg mascarpone 10 dkg porcukor 2 tojás 2 kanál barnacukor Az összeállításhoz: 1 dl főtt kávé 1 kanál instant kávé Elkészítés: A barnasört addig főzzük, amíg kb. 1 dl nem marad belőle, és vastag, kulimásszerű lesz. A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |