| Kávés panna cotta csokitányéron receptHozzávalók: A panna cottához 500 ml tejszín 30 gramm kávészem 2 evőkanál édesítő 3 lap zselatin A csokitányérhoz 1 tábla diabetikus keserűcsokoládé "pukkantós plasztik fólia" Elkészítés: Panna cotta elkészítése: A tejszínt a kávéval és az édesítővel felforraltam, kicsit kis lángon főztem, majd 1 óra hosszat állni hagytam. Leszűrtem, és langyosra melegítettem. A zselatint hideg vízbe áztattam, belekevertem a kávés tejszínbe, és kis formákba öntöttem. A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka. Csokitányérok készítése: A plasztikfóliát kerekre vágtam, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, és a fóliára kentem. Éjszakára hűvös helyen hagytam megdermedni. Ezután óvatosan lehúztam róla a fóliát, és tányérra tettem. Vigyázni kell mert könnyen törik A kávés, tejszínes formák alját egy pillanatra meleg vízbe mártottam, majd a "csokitányérra" borítottam. Nem akart kijönni, ezért a szélét késsel meglazítottam. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |