| Kávés fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 6 dkg Rama 1 csipet só 15 dkg rétesliszt 4 tojás 1 kk sütőpor Töltelék 3 dl tejszín 10 dkg étcsoki 10 dkg tejcsoki 10 dkg Rama 1,5 kk nescafé Öntet 20 dkg porcukor 3 ek narancslé 1 késhegynyi vanília 1 késhegynyi őrölt fahéj A tepsihez zsiradék pl. sütőmargarin Elkészítés: A tésztához 2,5 dl vizet, a Ramát és a sót felforraljuk. A lisztet állandóan kevergetve beleszórjuk, majd takaréklángon addig verjük, amíg a tészta az edény falától egy gombócban el nem vált. Tálba rakjuk, és beledolgozzuk a tojásokat és a sütőport. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 2 tepsit kikenünk zsiradékkal pl. sütőmargarinnal, és liszttel megszórunk. A tésztát nagy, csillagcsőrű habzsákba töltjük, és a tepsikbe, egymástól kb 10 cm távolságra hosszú csíkokat formázunk, majd kb 30 percig sütjük, félbevágjuk és hagyjuk hűlni. A tejszínt, a tortabevonókat és a Ramát, valamint a kávét vízfürdőn felolvasztjuk. Lefedve 3 órára hideg helyre tesszük, majd a krémet habosra verjük, a fánkok alsó felére simítjuk, és a másik felüket ráborítjuk. A porcukrot, narancslevet, vaníliát meg a fahéjat alaposan kikeverjük, és a fánkok tetejére öntjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |