| Habos kávés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 20 dkg liszt 4 db tojás 20 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 1 dl tej 1 dl napraforgó olaj Krémhez 10 dkg liszt 3 db tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tej 1 dl feketekávé 20 dkg porcukor 20 dkg margarin Piskótához 4 db tojás 4 ek cukor 4 dkg liszt Tetejére 4 dl habtejszín 2 kávéskanál ételfesték (piros) Elkészítés: Tészta Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük. Krém Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. Tetejére Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |