| Kávészelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 25 dkg k.cukor, 1 dl kávé, 1/2 cs.sütőpor, 18 dkg rétesliszt krémhez: 2 e.tojás, 2 ek.liszt, 1 dl kávé, 1 margarin, 5 kanál k.cukor. Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a cukrot és a kávét felfőzzük és ráborítjuk a tojáshabra. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,a sütőport és a réteslisztet.Tésztát készítünk belőle,amit zsírozott tepsi borítunk és (lassú tűznél)1 órán át sütünk. Krém:a 2 e.tojást a 2 ek.liszttel simára keverjük,majd az 1 dl kávéval sűrűre főzzük. 1 margarint 5 kanál cukorral habosra keverünk,és a főtt masszával jól kikavarjuk.(Akkor kell a kettőt összekeverni,ha már a kávés massza nem forró,nehogy megolvassza a margarint és lágy legyen a krém.) Ezzel a krémmel megtöltjük a megsült és kettévágott tésztát.Ha marad ki a krémből,akár be is vonhatjuk vele a süteményt.Hűtőbe tesszük,majd dermedés után szeleteljük. A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |