| Spenótos ricottás omlett receptTojásételek Hozzávalók: 400 g spenótlevél, leöblítve 6 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt 4 evőkanál újhagyma, aprítva 4 tojás 4 tojásfehérje néhány csepp tabasco szósz egy csipet frissen őrölt fekete bors 4 teáskanál extraszűz olívaolaj Elkészítés: Teflonserpenyőben, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk a spenótot (vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilyukasztott műanyag fóliával lefedjük, és 1-2 percre a mikróba tesszük). Kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd durvára aprítjuk. Hozzákeverjük a sajtot és az újhagymát. Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz és a bors keverékét. Olajat hevítünk egy 18-25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön; a serpenyőt forgatva egyenletesen eloszlatjuk az olajat az alján. Beleöntjük a tojáskeveréket, majd azonnal keverni kezdjük egy falapáttal, s ezt néhány másodpercig folytatjuk. Ezután a lapáttal középre tologatjuk a már megsült részeket, és a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk. Az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, tovább sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna nem lesz. A sütés kb. egy percig tart. Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |