Tutireceptek.hu fejléc

Kávés ír krémlikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Baileys)

Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük.
A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük.
A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet.
A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt.
A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük.
Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük.
Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ír krémlikőr házilag » Kávés kókusz tekercs » Habos kávés » Kávés fánk
» Kávés tejszínkrém. » Habos kávés szelet » Kávés kocka » Kávés-krémtúrós muffin
» Arab kávés süti » Kávészelet » Krémlikőr » Kávés-magos muffin
» Ír krémlikőr » Kávekrémlikőr » Kávés-szelet » Manó kávéscsészéje


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.