| Kávés ír krémlikőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2,5 dl tejszín 3 tojás sárgája 7 dkg kristálycukor 12 dkg fehér csokoládé 1,5 dl ír krémlikőr (Baileys) Elkészítés: A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük. A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet. A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt. A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük. Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük. Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |