| Kávés-diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás sárgája 12 evőkanál porcukor 6 evőkanál forró víz 6 evőkanál liszt 15 dkg darált dió 1 csomag sütőpor 6 tojás kemény habja A krémhez: 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 2 tojás sárgája 1 dl forró feketekávé A tetejére: kakaópor mazsola Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük, belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. (kb. 25 perc, tűpróba). A kávés krémhez a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját a forró feketekávéval simára kikeverjük. Egészen addig keverjük, amíg a vaj fel nem veszi a kávét. (Nem baj, ha egy pici kávé az alján marad, ha rátesszük a krémet a tésztára, egy kicsi kávét a tészta magába szív.) Megvárjuk, amíg a tészta teljesen kihűl, majd rákenjük a kávés krémet. A tetejét kakaóporral majd mazsolával díszítjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |