Tutireceptek.hu fejléc

Kávés-diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás sárgája
12 evőkanál porcukor
6 evőkanál forró víz
6 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
6 tojás kemény habja

A krémhez:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dl forró feketekávé

A tetejére:

kakaópor
mazsola

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük, belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. (kb. 25 perc, tűpróba).

A kávés krémhez a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját a forró feketekávéval simára kikeverjük. Egészen addig keverjük, amíg a vaj fel nem veszi a kávét. (Nem baj, ha egy pici kávé az alján marad, ha rátesszük a krémet a tésztára, egy kicsi kávét a tészta magába szív.)

Megvárjuk, amíg a tészta teljesen kihűl, majd rákenjük a kávés krémet. A tetejét kakaóporral majd mazsolával díszítjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hátszínszelet sáfránnyal » Kassai szelet » Zselés Szelet No.1 » Halszelet pikáns bundában
» Vasutas szeletek » Kézműves szelet » Titkárnő szelet » Márványos karamell szelet
» Sport szelet » Mézes szelet » Sári szelet » Kávés-mogyorós szelet
» Vonatos szelet » Miklós szelet » Budapest szelet » Irénke szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.