| Kávés-fahéjas túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (16 szelethez) A tésztához: 50 g porcukor 100 g puha vaj 150 g liszt A töltelékhez: 100 g vaj 4 db tojás 175 ml tejföl 230 g kristálycukor 500 g túró 2 evőkanál instant kávé pici vízben feloldva 1 teáskanál őrölt fahéj A díszítéshez: tejszínhab Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Elkészítjük a tésztát: Egy tálba beletesszük a lisztet, porcukrot, puha vajat, majd jól összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük. Amíg a hűtőben pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket: Felütjük a 4 db tojást, hozzátesszük a kristálycukrot, tejfölt, olvasztott vajat, majd végül a túrót is. Botmixerrel összeturmixoljuk, így nem lesz darabos benne a túró. Az így kapott masszát kétfelé vesszük, és az egyik feléhez hozzáöntjük a kávégranulátumot - melyet egy pici vízben előzőleg feloldottunk -, és jól elkeverjük. A massza másik feléhez hozzátesszük a fahéjat, ezt is összemixeljük, így nem maradnak benne nagy fahéj-szemcsék. Az előkészített sütőformába belenyomkodjuk, a hűtőből kivett tésztát, melyet elég ha csak a tortaforma összeillesztéséig nyújtunk. Ezután villával megszurkáljuk. A még nyers tésztára öntjük először a fahéjas masszát, erre rácsorgatjuk a kávésat. A kettőt óvatosan elkeverjük, hogy kissé márványos legyen. A tortát az előmelegített sütőbe tesszük, és kb 45-80 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, tejszínhabbal díszítjük, majd kihűtjük. Ezután szeletelhető. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |