| Citromos-ricottás tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg csavart tészta, 2 db citrom, 50 dkg ricotta, 1 dl extra szűz olívaolaj, 1 db chilipaprika, kimagozva és felkarikázva, 1 gerezd fokhagyma, megreszelve, 5 dkg parmezán, megreszelve, só és frissen őrölt bors, 1 nagy csokor bazsalikom, 1 doboz koktélparadicsom. Elkészítés: Első lépésként bekapcsolom a sütőt 150 fokra, majd kifőzöm a tésztát. Amikor már csak néhány perc van hátra ahhoz, hogy a tésztacsavarok kellő puhá legyenek, nekiállok a mártás elkészítéséhez. Egy nagy keverőtálba reszelem a citromok héját, majd belecsorgatom az egyik átszűrt levét is. Aztán jöhet sorban a többi hozzávaló is; a ricotta, az olívaolaj, a chilipaprika, a fokhagyma és végül a parmezán. A mártást sóval és borssal ízesítem, majd egy alapos keverés után a tálat beteszem az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a mártás felmelegedjen. Amíg a mártás melegszik, félbe vágom a koktélparadicsomokat. Miután kivettem a tálat a sütőből, az ízes szószba keverem az idő közben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a paradicsom feleket és a nagyob darabokra tépkedett bazsalikomot. Utolsó műveletként ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |